lottaskoja

Alla inlägg under januari 2012

Av Eva-Karin - 10 januari 2012 15:53

Det tråkigaste med att röntga en sån här fin dag är att vi efter röntgen inte kunde vara ute och njuta av dem. Men men, mys i soffan med lite gammalt julgodis och två trötta hundar är inte heller fel. Hann ju även med att träna lite slalom innna röntgen, så de har ju iaf fått göra något idag hundarna. Är dock inte helt säker på hur jag får slalomet att sitta ihop på ett bra sätt. Finns säkert nåt knep så får fråga Catrin.tror eventuellt det är med typ tältpinnar, men det går ju inte när det är så kallt ute. Så får väll försöka leta på mina spännband eller nåt :)


Och sen var det det  där med röntgen, det såg tyvär inte riktigt så bra ut som jag hade hoppats på. Men det såg inte helt förjäkligt ut heller. Ingen dysplasi och inga pålagringar, runda djupa fina skålar och ok form på höftkulorna. Dock var det en snehet i höften som gorde att vinklarna inte blev helt bra (så förstod jag det där, men det där hur de mäter vinklar är grekiska för mig ;P ). Den enda restriktion som vi skulle ha fått var avel. Och eftersom hon ändå inte kommer användas till det så tyckte han inte att jag skulle ha några tränings restriktioner alls. Han trodde inte att detta skulle påverka hennes liv över huvudtaget. Så hoppas verkligen att han har rätt. Jag kommer ju ändå ha det i bakhuvudet, så får bli mycket simning, skrittande i ojämn terräng, agilityns mesta träningar får bli på låga hinder och så kommer jag se till att hon håller sig välmusklad. Men men, ska bli spännande att se vad SKK har att säga också.


Och hon är en riktig faighter min lilla tjej, när vi kom hem och jag släppte ur henne ur bilen sprang hon på vingliga ben direkt till baksidan och satte sig och väntade precis som hon brukar göra "ska vi träna nu matte??". Spelar tydligen ingen roll hur trött hon är eller hur mycket det snurrar i skallen, träna kunde vi göra ändå <3. Så tur att jag är någorlunda förnuftig för väl inne och uppe i soffan så däckade hon totalt och tror hon kommer sova här resten av kvällen :)


En liten slalomfilm kommer senare :)


 

Av Eva-Karin - 10 januari 2012 10:18

Igår kväll kom det ganska så mycket snö här, och för en gångs skull så låg den idag kvar morgonen efter! Helt underbar pudersnö och bara ett par minusgrader! Helt fantastiskt att vara ute. Så vi ska strax gå ut och skotta och sen blir det nog lite slalomträning innan det bär av till ulvsby smådjursklinik för röntgen. Och snacka om att jag får vakta mig själv nogrannt, vill ju inte ge henne någon mat nu inför sederingen, och det är då jag inser hur ofta hon får godisbelöningar :) Hon älskar ju verkligen mat, och det är en mycket snabbare och enklare belöning än lek som kräver mycket mer av mig, och jag kan variera hur jag ger godiset på många olika sätt. Så nu får jag typ knyta ihop händerna bakom ryggen för att inte ge henne. Men slalom tränar vi ju i stort sett bara med leksak så det ska nog gå vägen.


Kunde inte låta bli att slita med mig kameran på morgonrundan heller. Så här får ni lite bilder. (Speciellt tillägnade Elin och Magnus som håller på att smälta bort när nu deras bil har pajjat nere i Afrika och de går 5 mil i 40 gradig värme på en dag!!!)


Med de här förutsättningarna från ytterdörren så kunde jag ju inte annat än att klä på mig och ta med mig kameran på en liten morgon promenix :)


 

Mitt fina hus i vinterskrud :)



 

Och tjejerna  börjar som v anligt dagen med ett busrace!




  

Där ingår både brottning....


 

...Och kapplöning!


 

Nu är det is och snö på hela sjön! Kanske snart så man vågar ut och prova sparken :)



 

Morgondisen håller precis på att lätta


 

(Och eftersom jag älskar motljusbilder så kunde jag inte motstå ;P )


 

Världens bästa ö



 

Och världens finaste Lotta!







 








 

Mera bus och Lotta hämnas lite för alla hockeytacklingar som Fanny utsätter henne för :)


 

Utsikt från Ön


   

Och får avlsuta med vackraste Fanny.


Håll tummarna för oss idag!


Av Eva-Karin - 9 januari 2012 18:36

Men idag var det inget roligt som väntade. Utan bara hem till kil för att lämna in bilen på service, för medan den hade "vila" hemma i garaget så gav koplingen upp :( Suck så trött man kan bli på sin bil. Men fick iaf en helt underbar morgonpromenad hem igen efter att ha lämnat bilen, en timmes promenad precis i soluppgången med frost och 10 minusgrader, det bet i kinderna men gjorde underverk för själen :) Och är så underbart vackert att gå nere förbi fryken och hundarna kan bara springa och busa bäst de vill. Fanny har förrsten gjort det till en sport verkar det som (den hobbyn kanske alla BC har förresten) att springa så fort som bara möjligt på så smala och krokiga stigar som möjligt. Ju smalare, snårigare och krångligare det är att ta sig fram ju roligare ser hon ut att tycka att det är. Och det är verkligen en sann glädje att se henne flyga fram. Ser nästan ut som hon får en adrenalinkick av det :)

Och i morgon ska vi äntligen åka o röntga den lilla skruttan. Är faktiskt rätt nervös. Jag har så mycket drömmar och förhoppningar och har laggt så mycket tid på bra agilitygrundträning så skulle kännas sjukt jobbigt om vi måste börja begränsa oss pga höfterna. Sen är jag ju lite orolig för sederingen också. Hon har ju ett hjärtfel så jag vill inte att de ger henne vad som helst. Men men, det kommer säkert att gå alldeles utmärkt :)


Och idag har vi även varit inne i stan och hämtat slalomet. Äntligen.Så nu ska det tränas!!! Med båda hundarna. Var lite sugen på att gå ut redan nu men det är snöstorm och mörkt så kom fram till att det var lite väl taskiga förutsättnigar för gullungarna. Så det fick bli inomhusträning med båda istället!



 

Åh vad jag tycker om mina vovvar. Så olika men så underbara

Och nu när jag har gnällt så mycket på bilen, så måste jag avsluta med att idag berätta att jag jublade i telefon när servicegubben ringde. Den var redan klar för hämtning och det kostade bara 500! Haha, han blev nästan lite chokad. Hur kan någon bli glad över att behöva betala liksom. Men när jag förklarade vad mina blimekanikerräkningar brukar sluta på så förstod han min glädje :)

Åh kommer sakna mina lediga dagar sen när jag börjar jobba. Tänk så mycket man hinner göra. Jag har vart på verkstan, ätit lunch hos mormor och morfar, hämtat slalom, vart hos Emma och Lilly, varit och gjort "inbrott" hos linneas mamma, promenerat med hundarna i ca 3 timmar, tränat med hundarna, pratat i telefon med farmor, bästa syster, nya agilityvännen anna mfl..... Ja hur tusan ska man ha tid för allt roligt sen när man jobbar??

Och appropå "inbrottet" så ingen börjar undra, så är Linnea min barndomskompis, och jag glömde en hel del grejer hos henne i malmö i december som hon tog med hem till sina föräldrar nu under julen. Och jag har inte hunnit dit förrän idag för att hämta det. Men idag var ingen hemma,så jag fick (på Linneas inrådan!) leta reda på reservnyckeln och släppa in mig själv i huser för att hämta grejerna. men oj vilken konstig känsla det är att vara i någon annans hus när de inte är hemma. Att det sen är ett hus som jag typ är uppväxt i men inte har varit i sen högstadiet gjorde inte saken mindre konstigt :)

Sov gott folkens!

Av Eva-Karin - 8 januari 2012 18:34

Insåg nog (mha Kitty) att jag hade gått lite för snabbt fram med Fannys viktförskjutning på gungan. Först behöver jag ha ett snabbtgripande och ett bra viktförskjutande (att hon stoppar in benen under magen och ner med rumpan och alltså lägger vikten över på bakdelen av kroppen och drar med den istället för fram) på ett lutande plan, sen får jag lägga på gungrörelsen. Så idag har vi backat ett steg och nu ser det ut såhär. (Tur att duktiga Fanny Gott är så bra på att lägga ut sina träningsfilmer så man får massa tips!)



Har även haft besök av bästa Catrin under eftermidagen. Så nu är jag ännu mer peppad att fortsätta träna. Tack Catrin för alla bra råd om både hundträning och om livet i allmänhet


Av Eva-Karin - 7 januari 2012 20:14

Har fått lite efterfrågningar på filmer från karlstad, så här kommer de, tyvär ganska många rivningar, och så är hon som sagt osäker på gungan, men annars är jag nöjd med väldigt mycket :)

Kände mig lite risig idag efter tävlingen, annars hade jag tänkt stanna och kolla in klass två, så det har blivit en lugn hemmakväll. Det har resulterat i en hel del Fanny träning, nu börjar hukandet redan försvinna (hon är väldigt tacksam för hon har alltid förknippat att när jag repeterar ett sitt och hon redan sitter så sträcker hon på sig, och det kommer ju väldigt väl till pass nu) och hon har fått göra massa nosduttar från en planka, jag måste nog gå mer suksesivt, för när jag lägger ner targeten och hon inte får en snabb belöning så blir hon frustrerad, börjar gnälla och sen börjar hon prova andra beteenden... så ska backa lite och verkligen förstärka duttandet och sen sakta dra ut på henne och låta henne göra flera bra duttar innan hon får belöning. Pratade även med Fanny Gott idag på tävlingen (väldigt praktiskt att man kan fråga experter när man inte riktigt är säker) för Fanny flyttar sina tassar väldigt mycket nu när jag har laggt ner targeten, men det är nog dels för att hon är lite osäker på vad och hur hon ska göra och sen ser det faktiskt ut som att hon duttar så hårt med huvudet att hon måste flytta tassarna för att hålla sig kvar.... ska filma i morgon så får ni se vad jag menar....




Detta håller visst på att bli en hundnördsagilityblogg helt och hållet.... ni får ursäkta alla ni som inte är hundmänniskor, men just nu är nog hundarna och agilityn den strörsta delen av mitt liv....

Av Eva-Karin - 7 januari 2012 16:36

Det var typ 3e gången på 2,5 månader som jag idag hade väckarklockan ställd på morgonen. Och som tur var ställde jag mobilen också och inte bara klockradion, för när jag vaknade av mobilen hade radion varit igång i fem minuter och jag hade inte hört nåt alls :) Behöver väll knappast ens säga att jag och hundarna gick omkring lite som i zombies,  Lotta följde inte ens med upp, och Fanny däckade i sin säng ute i köket :) det är då man förstår att man går upp tidigt, när inte ens hundarna vill gå upp liksom :) Så undrar hur det blir nästa vecka när jag börjar jobba. Då kommer jag ju börja kvart i sju på morgonen... BLÄH!!!


aja, nog om det, ska ju inte klaga när jag har fått ha lyxiga sovmorgonar så länge :) Iaf så körde vi iväg på isiga vägar i morse, har varit minusgrader här i typ fyra dagar så det var rätt isigt på de små skogsvägarna vi körde. Upphör aldrig att förvånas att det ligger så mycket hus överallt på landsbygden. Här tycker jag att jag bor på landet liksom, och så kör man typ 40 min till och det bor fortfarande folk. Undrar hur alla försörjer sig?


Iaf så kom vi i god tid till tävlingen, och hann med att spana in banan medan small och medium körde, en ganska rolig bana som hade varit sjukt rolig att köra med Fanny,för då hade jag kunnat plassera mig mycket bättre. Men nu har jag iaf satt upp klara tydliga mål för vad jag vill med henne. För jag måste verkligen jobba på hennes självständighet på balanshinder och i slalom så jag verkligen kan placera mig, detta är något jag inte har kunnat göra med Lotta idag och det känns tråkigt. Hon har gått ur slalom och hon visar tydligt att hon är osäker på kontaktfält, och vad kan det bero på???? ATT JAG INTE HAR TRÄNAT MED HENNE SÅKLART!!! Häromdagen sa Kitty en väldigt bra grej till mig när jag  när jag beklagade mig över att Lottas inkallning har försämrats så drastiskt sen jag skaffade Fanny, och jag har väll tyckt att jag fortfarande belönar hennes inkallningar. Men hur ofta ropar jag på henne då, sa Kitty, och det gav mig en tankeställare, för på den 5 km långa promendaen vi hade gått hade jag väll typ ropat på Lotta en gång och Fanny 50, och Lotta hade fått en torr frolic och Fanny hade fått leka, göra trix, godis, godisregn, godissök.... Ja ni hör ju skillnaden. Snacka om att jag har blivit bekväm i rollen med Lotta, hon går ju oftast bara snällt bakom eller runt mig och jag behöver sällan ropa på henne, och bara för hon är den duktiga "gamla" hunden så behöver man ju inte träna, dumma matte!!!  Så efter den tankeställaren har jag börjat ta tag i det, nu ropar jag på henne flera gånger under promenaden (trots att det egentligen inte behövs) och hon får samma roliga belöningar som Fanny. Och gissa vem som har börjat lyssna och komma snabbt igen, ja det tog inte många repetitioner kan jag säga. Blev nästan ledsen när jag såg hur fort det gick, tänk vad jag har försummat min lilla Lotta, hon älskar ju att leka med mig på promenaderna, och det hade jag typ glömt :(


Och ännu en positiv del av detta är att Fanny nu jobbar ännu hårdare för att hålla koll på mig så hon inte ska missa nåt kul. Hon har lite svårt att förstå varför Lotta helt plötsligt får så mycket uppmärksamhet :) Hoppas den positiva trenden håller i sig. Litar på att du Kitty säger till mig om jag börjar slarva igen!!


Ocj just det ja, tillbaka till dagens tävling! Jo när jag tänkte efter på varför Det inte gick som jag ville så insåg jag att jag inte har tränat med Lotta på riktigt sen i somras. Skärpning!!!! Men på träning så är det så mycket lättare och roligare att träna med Fanny som ger så mycket mer tillbaka. Men om jag vill fortsätta tävla med Lotta och inte bara ha med henne som maskot så måste jag börja träna med henne oxå. För hon tycker ju verkligen det är superkul att tävla. Så nu har jag bestämt mig för att lägga fokus på kontaktfält,gungan och slalom, samt mer följsamhet. För kan ju inte pensionera min 4åring!!  Och måste säga att jag ser positiva delar på filmerna från dagen också, Och kan även se var jag gör fel och därför gör hon fel. Väldigt intresant för så kände jag inte alls förrän jag såg filmerna. Förstår helt klart varför det är nyttigt att filma! Så här kommer de så att ni alla kan se med egna ögon vad vi gör bra och vad jag gör fel :)



 

Av Eva-Karin - 6 januari 2012 09:13

Idag hade jag äntligen bestämt mig för att ta tag i Fannys röntgen och steg upp strax efter åtta för att ringa och boka en tid. Och vad får jag höra när jag ringer, jo de har stängt för det är en röd dag :( Tusan också, är intr så lätt att komma ihåg sånt när man är ledig alla dagar :), menmen, det blir det ju snart ändring på!

Får ringa på måndag istället, då ska jag ändå gå upp med tuppen för att lämna in bilen på service, denna gången är det koplingen som intefungerar :( Usch vad jag tycker illa om min bil nu. Tur att jag får låna mammas o pappas, och det trots att det inte är någon kombi, så hundarna smutsar ju ner hela baksätet.....


Igår var jag och Emma iaf och tränade lite agility, och för att trotsa vädret så tränade vi såklart utomhus :)

Blev bara lite smågrejer, för vi orkade intesläpa ut så många hunder i kylan. Så Emma och Kiwi tränade på "one jump", något jag tror de kan ha mycket nytta av eftersom kiwibehöver lära sig att söka hinder och Fanny fick köra en accelerationsövning som hon hade jättesvårt för när vi tränade i ridhuset för två veckor sedan, tre hinder på rak linje och sen in i tunnel och jag startar samtisigt som henne och vill att hon ska fortsätta rakt fram ifrån mig. Och igår gick det på första försöket :) Jippie, är kul att se att hon lär sig och gör framsteg :) Annars fortsätter vi med viktförskjutning inför gungan och nosduttar i handen på target. Har även beslutat mig för att ta tag i hennes sittande. Hon sitter ju (som jag säkert har skrivit tidigare) med bakbenen bäldigt långt isär, och jag vill att hon ska ha dem under sig så hon sitter mer i balans och får lättare att skjuta ifrån. Så i förrgår var jag ute och hämtade in en planka, så nu har vi tränat massa sit på den och det ser mycket bättre ut, hardå även samtidigt passat på att träna sittanden och jag går bakom henne för att träna bakombyten.

Ett annat problem med sittandet som jag aldrig haft tidigare är att hon i förra veckan helt plötsligt började huka sig i starten, och detta är något som jag verkligen tänker försöka jobba bort fort! Vet inte riktigt var det kommer ifrån,antingen har vi kört mer än vi brukar så att hon är mer taggad på att få starta, annars har jag ingen aning.


 

Aja, nu ska hundarna få träna upp sun frukost och jagska nog börja städa bort alla julgrejer, sen blir det en sväng förbi hammarö för att hämta upp Catrin slalom som jag ska få låna, snacka om att det känns lyxigt! Nu kan jag träna sådär "lite varje dag" som man drömmer om :)


Och i morgon blir det agilitytävling i Torsby för Lotta, Hoppas på lite bra lopp för är sjukt längesen vi plockade pinnar nu....

Presentation

Wenari's Lille Lotte

   Lotta är min första egna hund och en dröm som äntligen gick i uppfyllelse. Jag har längtat efter hund så länge jag kan minnas och Lotta är nog den bästa hund jag någonsin kunnat få. Hon var nästan 1,5 år när jag fick henne, men jag jobbade då på kenneln jag köpte henne från så har känt henne sedan hon var valp. Och bättre golden finns inte, hon är min trogna vän och stöd i livet. Hon följer med på alla upptåg och anpassar sig till vad vi än hittar på. Hon älskar att bara får vara med och om någon dessutom vill klappa henne är lyckan gjord.

WindAnn's Fanny

       

Fanny är född 2010-10-11 och flyttade in hos oss när hon var ca 3 månader. Det var kärlek vid första ögonkastet och hon förgyller fortfarande varje dag genom att bara finnas vid min sida. Sover hon blir jag varm ända in i själen för att hon är så söt och är hon vaken hittar hon oftast på något roligt upptåg som får mig att skratta. Hon är världens bästa träningskamrat vilken sport vi än väljer att prova på. Alltid lättlärd och älskar att träna. Bättre hund går inte att få!

Senaste inläggen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Fråga mig

2 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards